Ponedeljak - Petak 09 - 18h

060/3910-483,
011/3910-483, 065/3910-483

Triše Kaclerovića 6a
Voždovac, Beograd

Dental implants Cvejanović, Belgrade, Serbia

Stanje zuba

Poštovani,

Interesuje me Vaš predlog, za početak što se tiče gornje vilice, jer je tu stanje gore. Ovo je ortopan snimak od juče bez levog mosta koji je bio odlepljen i juče ponovo privremeno zalepljen.
Dalje, interesuje me šta mi Vi predlažete za gornju vilicu, da li implantate (koje?) i naravno jedan predračun ukoliko je to moguće sa brojem dolazaka u BG i trajanje boravka.

Hvala Vam unapred.

unnamed

Poštovani,

Koliko mogu da procenim na ortopanu, možda su vaši korenovi u ok stanju da iznesu novi most koji bi se protezao od 5ce desno, sa npr. visećom 6-com desno, do 7-ce levo.
Naravno, ako se na pregledu pokaže da su ti korenovi stabilni i čvrsti.
Takođe, to bi morao biti metalokeramički most skoro iz jednog dela kako bi bio stabilan, ali je opet izvodljivo ako su korenovi dobri. Ova opcija se može izvesti u jednom dolasku.
Od 6-ce do 7-ce je 13 krunica i to je 13 x 80€ = 1040€ plus nadogradnja na 3ku i 7cu 80€ ukupno 1120€.
Naravno, trebalo bi da se povade prvo ovi korenovi i sačeka mesec – dva, pa onda praviti krunice.

Međutim, najbolje rešenje je da se na 6-cu desno ugradi jedan implant i recimo 2 implanta levo gde je velika praznina. Opcija sa impalntima zahteva više vremena – prvi dolazak je ugradnja, pa za par meseci krunice, a zahteva izradu 3D ortopana kako bi videli da li imate kosti na pomenutim pozicijama.

Takođe, ako se na 3D ortopanu proceni da su svi ili većina korenova za vađenje, onda je jako izvesna opcija sa 6 do 7 implantata po vilici i oko 12 keramičkih krunica ili više, o tome Vam mogu reći tek nakon analize 3D orotpana.

Sad sve zavisi od Vas, kojem Vi rešenju više naginjete.

S poštovanjem,
dr Srđan Cvejanović

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 27    Average: 4/5]