Informacije za ugradnju implanta zuba

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 51    Average: 3.8/5]
Poštovani,

obraćam se Vama pošto mi trebaju informacije za ugradnju implanta zuba. Situacija je sledeća: imam 25. god i nedavno sam izvadila sve četiri osmice. Takođe, nemam ni obe sadmice (donje) pa mi moj doktor u SLO preporučuje da izradim implante (znači dve donje sedmice). Pošto mi je rekao da to treba uraditi tek nakon četiri meseca, ja sam odlučila da se malo informišem i kod Vas. Da li bi bili voljni odraditi tu proceduru? Znači, npr. u mesecu januaru ili februaru, i kolika bi bila ukupna cena za oba zuba (sa krunama i svim što je potrebno)? Naravno, imam i ortopan snimak pa ću Vam ga poslati čim stignem.

Unapred hvala na odgovoru i ugodnu večer želi,

Maja Curguz

Poštovana,

Ovako, prva faza bi bila ugradnja zubnih implantata na obe pozicije zuba 7.
Za to nam nije dovoljan samo ortopan, već je potreban i 3D ortopan da se vidi tačna dimenzija kosti i rastojanje do nerva.
3D ortopan je potrebno uraditi ili tu ili u BG-u, s tim što ga ne mošete poslati mailom, jer je veliki. U BG-u je cena za 3D ortopan oko 50eur.

Trošak prve faze je ili 2 x 350€ = 700€ za Implant Direct implante, jeftinije implante Švajcarske firme, ili opcija 2 2×500€ = 1000€ za implante firme Nobel Biocare, kvalitetniji i bolji zubno implatni sistem.

Za minimum 3 meseca se može ugraditi zubna krunica.

Opcija 1: abatment + metalna krunica = 200€ pa puta 2 = 400€

Opcija 2: abatment + bezmetalna krunica 320€ x 2 = 640€

Tako da imate malo više kombinacija cena.

Plaća se implant kad se ugradi, a krunice kad se one ugrade.
Sve cene su u eurima i u gotovini.
Ne primamo kreditne kartice.

S poštovanjem,
dr Srđan Cvejanović