Ponedeljak - Petak 09 - 18h

060/3910-483,
011/3910-483, 065/3910-483

Triše Kaclerovića 6a
Voždovac, Beograd

Dental implants Cvejanović, Belgrade, Serbia

Lečenje „Parodontitis Ch. Gravis“

Lep pozdrav,

Pišem Vam iz Slovenije, imam dijagnostikovanu „parodontitis ch. gravis“ tj. zubi mi se klate. U gornjoj vilici imam duboke džepove od 6, 9 i 12 mm. Tu bih morala izvaditi više zuba, možda samo trojke mogu ostati, a u donjoj vilici isto par zuba može ostati, dok svi ostali su za vađenje. Kost mi se usled upale smanjila. Zanima me da li mi možete pomoći i kako? Trenutno se nalazim u inostranstvu, u Sloveniju se vraćam uskoro i već u aprilu bih mogla biti kod Vas.

Molim Vas da mi pošaljete okvirno ponudu i Vaš predlog za rešenje moje situacije. Zanima me sledeće: kakvu garanciju dajete za Vaše usluge (implantati, krunice), koliko bi sve koštalo i kakva je procedura izrade svega.

Najlepše hvala!

Šaljem Vam u prilogu ortopan snimak.

Poštovana,

Prvo hvala Vam što baš nas kontakirate, a drugo sve sam lepo razumeo iz Vašeg maila.

Postoje dve opcije za rešavanje Vašeg slučaja:

  • prvi je eventualno spašavanje preostalih zuba i produženje njihovog veka – jako nesigurna opcija i neizvesna,
  • druga opcija je mnogo ozbiljnija i skuplja, ali sigurnija.

Druga opcija podrazumava da se svi zubi izvade i da se ugrade implantati, ALI za tu opciju je neophodan 3D ortopan snimak, tj. CBCT snimak da bismo procenili stanje kosti za potencijalnu ugradnju zubnih implanata.

Poželjno je sve zube prvo povaditi i napraviti proteze, pa onda ugrađivati implante, mada jako često ugrađujem implante i odmah nakon vađenja, ako ima dovoljno kosti, i bez stvaranja infekcije. Za ovu opciju su cene raznolike, u zavisnosti od Vaših želja za finalno rešenje, u smislu da li bi to bio fiksni nepokretni rad ili specijalna proteza zakačena na drikere, a zatim cena zavisi od vrste zubnog impalnta koji izabarete i od vrste definitivnih krunica i njihovog broja.

Više o planu terapije Vam mogu reći tek kada se analizira CBCT snimak. Možete ga uraditi u Sloveniji i poslati poštom ili ih zamoliti da upload-uju na DropBox ili ga uraditi kad dodjete u Beograd.

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 19    Average: 3.9/5]