Lečenje „Parodontitis Ch. Gravis“

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 25    Average: 3.8/5]

Lep pozdrav,

Pišem Vam iz Slovenije, imam dijagnostikovanu „parodontitis ch. gravis“ tj. zubi mi se klate. U gornjoj vilici imam duboke džepove od 6, 9 i 12 mm. Tu bih morala izvaditi više zuba, možda samo trojke mogu ostati, a u donjoj vilici isto par zuba može ostati, dok svi ostali su za vađenje. Kost mi se usled upale smanjila. Zanima me da li mi možete pomoći i kako? Trenutno se nalazim u inostranstvu, u Sloveniju se vraćam uskoro i već u aprilu bih mogla biti kod Vas.

Molim Vas da mi pošaljete okvirno ponudu i Vaš predlog za rešenje moje situacije. Zanima me sledeće: kakvu garanciju dajete za Vaše usluge (implantati, krunice), koliko bi sve koštalo i kakva je procedura izrade svega.

Najlepše hvala!

Šaljem Vam u prilogu ortopan snimak.

Poštovana,

Prvo hvala Vam što baš nas kontakirate, a drugo sve sam lepo razumeo iz Vašeg maila.

Postoje dve opcije za rešavanje Vašeg slučaja:

  • prvi je eventualno spašavanje preostalih zuba i produženje njihovog veka – jako nesigurna opcija i neizvesna,
  • druga opcija je mnogo ozbiljnija i skuplja, ali sigurnija.

Druga opcija podrazumava da se svi zubi izvade i da se ugrade implantati, ALI za tu opciju je neophodan 3D ortopan snimak, tj. CBCT snimak da bismo procenili stanje kosti za potencijalnu ugradnju zubnih implanata.

Poželjno je sve zube prvo povaditi i napraviti proteze, pa onda ugrađivati implante, mada jako često ugrađujem implante i odmah nakon vađenja, ako ima dovoljno kosti, i bez stvaranja infekcije. Za ovu opciju su cene raznolike, u zavisnosti od Vaših želja za finalno rešenje, u smislu da li bi to bio fiksni nepokretni rad ili specijalna proteza zakačena na drikere, a zatim cena zavisi od vrste zubnog impalnta koji izabarete i od vrste definitivnih krunica i njihovog broja.

Više o planu terapije Vam mogu reći tek kada se analizira CBCT snimak. Možete ga uraditi u Sloveniji i poslati poštom ili ih zamoliti da upload-uju na DropBox ili ga uraditi kad dodjete u Beograd.