Ponedeljak - Petak 09 - 18h

060/3910-483,
011/3910-483, 065/3910-483

Triše Kaclerovića 6a
Voždovac, Beograd

Dental implants Cvejanović, Belgrade, Serbia

Ništa ne fali, sem lepog osmeha

Poštovani,

U prilogu Vam šaljem ortopan mojih zuba iz kojeg ćete videti da su gotovi. Zato bih hteo da mi date ponudu za izradu implantata 6 gore i 6 dole sa metalnim krunicama, ako je moguće, i više mogućnosti implanta kao i krunica. Istodobno bih hteo da mi ponudite, ako imate, i varijantu svesne sedacije.

Na osnovu pregleda naših stomatologa imam dosta jake kosti, tako da nema potrebe za nekim posebnim dodacima.

Molim Vas da mi napišete koliko dugo, odnosno neki vremenski plan u kojem se može to realno napraviti bez neke žurbe, jer ja nisam ne znam koliko udaljen cca. 450 km, tako da mi dolaženje više puta ne predstavlja neki problem. Što se tiče mog zdravstvenog stanja, koliko znam ništa mi ne fali, ni na šta nisam alergičan, nemam nikakvu bolest, skoro kao nov, mada imam 53 godine.

Na osnovu Vaše ponude ću doći kod Vas na detaljnije pretrage i konsultacije.

Poštovani,

Sve sam razumeo i analizirao Vaš snimak.

Ono što mogu videti na ovom snimku je da je većina zuba za vađenje i da neki možda mogu da se spase, ali to je jako neizvesna procedura i čim Vi pitate za 6 implantata po vilici znači da je neko već obavio pregled i savetovao takvo rešenje, pa ću se i ja voditi time.

Elem što se tiče 6 implantata i keramičkih krunica, odmah Vam mogu reći da će biti problema u gornjoj vilici sa količinom raspoložive kosti za implantate.

A zašto? Zato što je tamo gde sada stoje korenovi gornjih zuba došlo do infekcije, gubitka kosti i rasklaćenja tih zuba pa samim tim tu neće biti lako i jednostavno staviti implant, već se moraju tražiti mesta pored ili iza zuba koji imaju infekciju, a sve u cilju izbegavanja nadoknade kosti ili dizanja sinusa.

Da bi Vam obezbedio 12 ili više krunica implanti moraju biti pozicionirani na pozicije zuba 7 ili 6, pa 4 ili 5, pa negde napred 3-2-1. E sad za takav detaljan plan je neophodan CBCT snimak tj. 3D ortopan bez koga nema daljeg razgovora.

Tek na osnovu analize 3D ortopana možemo pričati o broju i položaju implantata i krajnjem rešenju sa krunicama. 3D ortopan možete napraviti i tu pa poslati poštom, ili ih zamoliti da zakače na DropBox ili doći u Beograd na pregled, pa tek onda da se uradi snimak u Beogradu.

Ako postoje uslovi onda je prvi korak vađenje zuba, izrada proteza koje će biti privremeno rešenje i ugradnja svih implantata. Za ovo je potrebno od 7 do 14 dana. Zatim ste slobodni minimum 4 meseca i onda se izrađuju zubne krunice.

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 2    Average: 3/5]