Online pregled

PRVA STANICA NA PUTU DO NOVOG OSMEHA

Dolazak u ordinaciju je prilika da se upoznamo pacijentom, obavimo pregled i porazgovaramo o opcijama, i zato je lični dolazak uvek najbolji način da se počne zahvat. Međutim, pacijenti koji žive van Srbije ne mogu da dozvole sebi luksuz da doputuju u Beograd samo radi pregleda, i zato smo uveli online preglede. Većina pacijenata iz inostranstva nije sigurna na koji način žele da rešavaju svoj problem, posebno kada su kandidati za vađenje zuba.

Online pregled pomaže ovim pacijentima da steknu realan uvid u svoje stanje, a online pregled dobijaju čak i pacijenti koji unapred znaju koji zahvat žele. Danas su procedure za online pregled u ordinaciji Cvejanović čvrsto definisane, tako da se dijagnoza daje online i pacijentu se zatim pruža detaljan plan terapije. Pacijenti iz inostranstva sve više insistiraju na online pregledima, jer uviđaju da to daleko olakšava dalju saradnju i za pacijenta i za lekarski tim.

Online pregled se ne naplaćuje.

ONLINE PREGLED ŠTEDI VAŠE VREME I VAŠ NOVAC

Sve što vam je potrebno za online pregled su fotografije vaših zuba i panoramski ortopan (panoramic x-ray), što znači da je ukupan trošak svega 15-40Є, zavisi u kojoj zemlji se koliko plaća ortopan snimak. Osim što će pacijent uštedeti novac za put i neće izgubiti dva dana radi dolaska na pregled u Beograd, online pregled skraćuje i sam zahvat. Online dijagnoze i konsultacije obavljaju se konstantno i nije potrebno rezervisati termin za pregled i potom čekati na termin. Takođe, kada pacijent prvo prođe kroz proceduru online pregleda, zahvat može da počne istog dana, odmah posle konfirmacionog pregleda uživo. Sa druge strane, kada pacijenti lično dolaze ne prvi pregled, oni uglavnom nisu spremni da odmah počnu sa procedurom, a i kada jesu male su šanse da im odmah možemo ponuditi slobodan termin.

KAKO SNIMITI I POSLATI FOTOGRAFIJE ZA ONLINE PREGLED?

Da biste pravilno snimili fotografije svojih zuba telefonom koristite maksimalnu rezoluciju i glavnu kameru (ne selfi ili makro kameru). Najlakše je kada vaše zube fotografiše druga osoba. Koristite prirodno svetlo, bez blica. Kada šaljete fotografije, koristite u WhatsApp ili Viber aplikacijama opciju slanja fotografije kao fajla (kao atačment/dokument), kako bi nam fotografija stigla u visokoj rezoluciji.


Ista procedura slanja važi i za ortopan snimak. Naglasite prilikom snimanja da vam je potrebno slanje digitalne verzije na email i potom nam prosledite snimak koji ste dobili, takođe kao fajl, ne kao fotografiju odštampanog snimka. Osim putem Viber i WhatsApp aplikacijam fotografije i ortopan snimak možete poslati i mejlom.

SNIMANJE FOTOGRAFIKA U TRI KORAKA:

  • Prve dve fotografije snimaju se tako da se vide površine zuba kojima se grize i žvaće, odnosno donje površine na gornjim zubima i gornje površine na donjim zubima. Za snimanje donje vilice telefon treba da bude u visini nosa, a za snimanje gornje vilice u visini brade. Obratite pažnju da se svi zubi vide.
  • Naredne dve fotografije su polu-bočne, sa zagrižajem, u položaju koji je za vas najprirodniji kadsa spojite vilice. Potrebno je da se na fotografiji vide gornje i donje jedinice i zatim svi zubi sa leve ili desne strane, izuzev zadnja dva. Često je potrebno da neko drugi fotografiše kako biste vi prstima spustili donju usnu i podigli donju.
  • Finalna slika ona na kojoj je potrebno da se vidi zagrižaj sa prednje strane. Ponovo je važno da se vilice sklope na prirodan način, bez obzira što to kod mnogih pacijenata dovodi do preklapanja, jer cilj je da u finalnom radu više ne bude preklapanja i moramo videti kako preklapanje izgleda.

Viber i WhatsApp broj za slanje fotografija i ortopan snimka: +381 65 3910 483 Email ordinacije: info@ordinacijacvejanovic.com

KONFIRMACIONI PREGLED

Svaki pracijent koji je prošao kroz proceduru online pregleda biće pregledan i na konvencionalan način na dan dolaska u ordinaciju. Čak i kada je zahvat već dogovoren, konfirmacioni pregled može pokazati da se zahvat ne može obaviti odmah, tj. da su potrebne određene pripreme. Reč je o svega oko 5% slučajeva, ali pacijenti moraju znati da se ponekad zahvat ne može obaviti istog dana, iako to može predstavljati razočarenje.

Druga mogućnost je da se online pregledom ne može dati tačna dijagnoza, pa samim tim i plan terapije, a to se dešava u 10-15% slučajeva. Pacijentu se tada predočava da je on najverovatnije kandidat za određeni zahvat ali da će se konačan sud može dati tek kada dođe u ordinaciju. Nikada se nije dogodilo da pacijentu koji je imao nekonkluzivan online pregled posle direktnog pregleda saopštimo da mu ne možemo pomoći, može se samo dogoditi da je potreban drugi zahvat od onoga koji je delovao najizglednije posle online pregleda.

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?