ONLINE PREGLED

UŠTEDITE VREME I NOVAC

Mnogi pacijenti ne mogu lako da odvoje vreme i novac za put u Beograd samo radi pregleda, i zato smo uveli online preglede. Za razliku od pregleda u ordinaciji, online pregled se ne naplaćuje i moguće je obaviti ga bez čekanja. Pacijenti koji su obavili online pregled mogu odmah da dobiju termin, a kada se prvo obavi online pregled skraćuje se i boravak u Beogradu, jer zahvat može da počne čim pacijent uđe u ordinaciju. Pacijenti iz inostranstva sve više insistiraju na online pregledima, jer uviđaju da to daleko olakšava dalju saradnju i za pacijenta i za lekarski tim.

1. ODABERITE WHATSAPP ILI VIBER

Fotografije za online pregled možete poslati putem WhatsApp i Viber aplikacija. Pre nego što dodate slike predstavite se ukratko i navedite u 1-2 rečenice vaš problem.

+381 65 3910 483

2. SNIMITE FOTOGRAFIJE VAŠIH ZUBA

Prve dve fotografije snimaju se tako da se vide površine zuba kojima se grize i žvaće, tj. donje površine na gornjim zubima i gornje površine na donjim zubima. Za snimanje donje vilice telefon treba da bude u visini nosa, a za snimanje gornje vilice u visini brade.

Naredne dve fotografije su polu-bočne, u položaju koji je najprirodniji kada spojite vilice. Na finalnoj fotografiji vidi se prirodan zagrižaj sa prednje strane, bez obzira što to kod mnogih pacijenata dovodi do preklapanja.

TIP: KAKO DA NAPRAVITE DOBRE FOTOGRAFIJE

Da biste pravilno snimili fotografije koristite maksimalnu rezoluciju i glavnu kameru. Ne koristite selfi ili makro kameru. Najlakše je kada vaše zube fotografiše druga osoba. Koristite prirodno svetlo, bez blica i pazite na senke.

Kada šaljete fotografije, preporučljivo je da ih šaljete u maksimalnoj rezoluciji. WhatsApp aplikacija je u prednosti u odnosu na Viber jer ne smanjuje rezoluciju.

3. POŠALJITE FOTOGRAFIJE I ORTOPAN

Za online pregled poželjno je da uz fotografije dostavite i ortopan snimak (panoramic x-ray), međutim to nije obavezan korak. Ako niste u mogućnosti da napravite ortopan snimak u državi iz koje dolazite, snimak ćete napraviti čim stignete u Srbiju. Ako snimanje zuba obavljate u inostranstvu, važno je da snimak uključuje i koren zuba.

Fajl koji ste dobili pošaljite kao fajl u WhatsApp/Viber aplikaciji. Nemojte da fotografišete odštampani snimak i šaljete takvu fotografiju, jer tada nećemo moći da vidimo bitne detalje.

4. DOBIJATE PLAN TERAPIJE

Za samo nekoliko dana, najčešće za 48 sati, dobićete naš opšti nalaz o zdravlju vaših zuba, kao i stručno mišljenje koji zahvat je najbolji u vašoj situaciji. Ponekad smo u prilici i da ponudimo dva različita načina za rešavanje problema. Svaki predlog zahvata prati plan terapije u kome navodimo koje postupke je potrebno obaviti i u kojim vremenskim intervalima.

Nakon slanja plana terapije možemo se čuti ili nastaviti prepisku u kojoj ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

5. ZAKAZIVANJE TERMINA

Kada se dogovorimo o detaljima zahvata, pacijent dobija prvi slobodan termin ili može zatražiti neki od kasnijih termina, koji njemu najviše odgovara.

Prilikom dolaska u ordinaciju obavlja se i dodatni pregled, kako bi se lekarski tim uverio da stanje u realnosti odgovara stanju koje smo videli na ortopan snimku i na fotografijama. U rektim slučajevima odstupanja od stanja koje je utvrđeno online pregledom, pacijentu ćemo ponuditi druge opcije, ali nijedan pacijent neće biti vraćen, jer svaki problem je moguće rešiti.

Čim se obavi dopunski pregled, zahvat može da počne!