Video galerija

Zamena kompozitnih faseta keramičkim

Tanjin slučaj je odličan primer uspešnosti faseta. Brojni pacijenti imaju zdrave zube i desni ali nisu zadovoljni bojom i opštim izgledom zuba.

Proba keramičkih faseta

Izrada keramičkih faseta je vrlo osetljiva procedura, zbog čega je proba gotovih faseta važan deo terapije. U ovom snimku sa probe možete videti i na koji način fasete naležu na zube i kako izgleda zub pripremljen za fasete.

Odgovori iz ordinacije: Higijena oko implanata

Održavanje higijene u prostoru oko zubnih implanata nije teže od pranja zuba, samo se koriste druge tehnike. Naša preporuka je waterpik uređaj, uz povremenu upotrebu interdentalne četkice i konca.

Higijena oko zubnih implanata

Iako implanti predstavljaju trajno rešenje, to ne znači da pacijent ne mora da brine o higijeni. Prostor oko implanata čisti se svakodnevno kako bi se sprečio razvoj bakterija, korišćenjem water pick-a, interdentalne četkice ili specijalnog zubnog konca.

Higijena oko zubnih implantata

Pacijentu je pre godinu dana izradjen keramički rad od 14 metalokeramičkih krunica na 8 implantata i pacijent je dobio sva potrebna upustva za održavanjae higijene.

Natalie iz Londona

Natalie Drake iz Londona je dve godine tražila ordinaciju u Evropi u kojoj će dobiti Hollywood smile. U kratkom razgovoru objašnjava zašto je odabrala baš ordinaciju Cvejanović.

Razgovori petkom: Strah od zubara i sedacija kao rešenje

Sedacija je odlična, a često i jedina opcija za pacijente koji se plaše posete zubaru. U novim razgovorima petkom odgovarali smo na pitanja pacijenata o sedaciji i pokušali da rešimo neke od najčešćih dilema.

Intravenska sedacija

Pacijentkinja je došla sa velikim strahom od same pomisli na zubara i željom da ugradi implantate. U dogovoru sa pacijentom odlučili smo se da se intervencija izvede u intravenskoj sedaciji uz prisutvo anesteziologa.

ALL ON 6 – ponovna izrada keramickog rada

Kao detektivi koji se vraćaju starom slučaju, zaključili smo da nam nove tehnike omogućavaju da neke od naših najranijih All-on-6 radova značajno unapredimo.

„I komplikacije se desavaju“

Pacijentkinja nam se javila iz Rijeke kako bi rešili njen problem sa zubima. Pored izražene paradentoze kod pacijenta je boo prisutan i gubitak gornjih bočnih zuba.

Smeštaj za pacijente

Stomatološka ordinacija Cvejanović opremila je dva komforna apartmana za pacijente kojima je potreban smeštaj u Beogradu tokom intervencije.

Kombinacija proteze na drikere i krunica

Proteza na implantima (drikerima) je rešenje koje se može kombinovati sa drugim radovima, pa je tako Dragan dobio protezu u gornjoj vilici i krunice u donjoj vilici. Iako je reč o dva potpuno različita rešenja, razlika je neprimetna.

Proteza na drikere, boja A1

Zoran je još jedan pacijent koji se odlučio za protezu na drikere. Verovali smo da to rešenje neće biti posebno popularno, ali ispostavilo se da je pacijentima važno da imaju pouzdan implantski rad, čak i kada nema visoke estetike u vidu keramičkih krunica.

Proteza na drikere – slučaj manjka kosti

Ljuba Cetić je želela protezu na drikerima, međutim njena vilična kost je bila toliko tanka usled dugogodišnje bezubosti da nismo imali gde da smestimo implante. Pokušali smo sa netipičnim pozicijama implanata i na našu i Ljubinu sreću uspeli da ugradimo protezu.

Proteza na drikere za obe vilice

Jozo pripada rastućoj grupi pacijenata koji se odlučuju za protezu na drikere, povezanu na četiri implanta po vilici. Ovaj protetski rad predstavlja ogroman napredak u odnosu na klasičnu plastičnu protezu, jer nema lepljenja i ispadanja proteze, osećaj je prijatniji, a izgled prirodniji

Kompjuterski vođena implantologija

Do sada se ugradnja implantata rešavala klasičnim hiruškim putem što je podrazumevalo pravljenje reza, ugradnju implantata i šivenje hiruške rane. Kompjuterski vođena implantologija nam pruža totalno drugačiji pristup ugradnji implantata

Proteza na drikere / Clip-on dentures

Pacijentkinja nam se javila sa željom da dobije konačno proteze koje su fiksirane i ne ispadaju joj iz usta.

Proteza na drikerima, kontrola posle godinu dana

Definitivni zubni radovi, bilo da su to proteze, mostovi ili krunice, moraju biti trajni, i zato svi pacijenti dolaze na kontrolu posle godinu dana, kako bismo videli ima li promena na radu.

Svedočenja pacijenata – Tatjana

Odmah po završetku Hollywood smile procedure, pitali smo Tatjanu da li je rad ispunio njena očekivanja.

Svedočenja pacijenata – Mira

U našem poslu često menjamo krunice koje su postavili drugi zubari. Nekada su to krunice koje su čvrsto stajale 20 godina, i tim kolegama skidamo kapu, ali ponekad se dešava da pacijent dođe pravo iz druge ordinacije, nezadovoljan krunicama koje je dobio. To se dogodilo Miri, koja je spas potražila kod nas.

Svedočenja pacijenata – Zorica

Zorica je jedan od onih pacijenata koji imaju bezrezervno poverenje u zubara. Želela je da mi sve organizujemo, a da se ona samo pojavi, i srećna je što je kompletan zahvat više ličio na posetu rođacima nego na odlazak kod zubara.

Svedočenja pacijenata – Bojana

U trenutku kada se naši turisti spremaju da krenu u Crnu Goru, jedna Crnogorka došla je u Beograd kao turista, i to – dentalni turista. Pacijenti iz regiona su nam najdraži, jer svi oni su mogli da odu kod lokalnih zubara, uz slične cene, ali su izabrali nas.

Izgled faseta posle dve godine

Mirjane se možda sećate iz jednog od naših ranijih videa, kada je dobila svoje fasete. Danas, dve godine kasnije, dolazi na drugu dugoročnu kontrolu, i to je bila prilika da pogledamo ima li promena nakon tog perioda i da je pitamo kako se oseća.

Svedočenja pacijenata: Dragana

Mnogi pacijenti dugo razmatraju Hollywood smile zahvat, jer nisu sigurni šta ih čeka, a Dragana je bila jedna od njih. Kako ona gleda na zahvat i na svoju prvobitnu nesigurnost, sada kada je sve završeno?

Svedočenja pacijenata: „Ordinacija Cvejanović vam vraća osmeh na lice!“

Pacijenti u našu ordinaciju dolaze iz celog sveta, i ponekad su to stranci, a ponekad naši ljudi koji žive van Srbije. Često nas iznenadi gde sve žive naše bivše komšije, posebno kada u ordinaciju ušeta neko sa Aljaske.

Svedočenja pacijenata – Bisa Hodžić

Kako biste vi reagovali kada vam pacijent kaže da je njegov rad očigledno najbolji koji ste ikada uradili? Ako se složite, naljutićete ranije pacijente, ako se ne složite naljutićete aktuelnog pacijenta. 🤔

Svedočenja pacijenata: Dragan Marinković – Maca

Na Dragana Marinkovića Macu smo toliko navikli, da nam već nedostaje u ordinaciji. Očekujemo ga na kontroli za godinu dana, a do tada ćemo ga gledati na TV-u. Evo i razgovora koji smo snimili posle finalne kontrole njegovog Hollywood smile-a, u kome iznosi utiske o radu koji je dobio.

Šta kažu naši pacijenti?

Zadovoljan i zdrav pacijent je naš jedini cilj, jer zadovoljan pacijent će nas preporučiti i drugima. Pogledajte šta kažu pacijenti snimljeni po završetku zahvata – njihova iskustva približiće vam kakav je osećaj dobiti radove kao što su Hollywood smile, ALL ON 6 ili proteza na drikere.

Svedočenja pacijenata: Danijela iz Švajcarske

Danijela je želela da svoju poruku uputi na nemačkom, u nadi da će pomoći pacijentima u germanskim zemljama da otkriju prednosti dolaska u Beograd radi stomatoloških zahvata, kao što je njen Hollywood smile.

Vredno i novca i truda

Naši pacijenti iz zapadne Evrope koji dobijaju kompleksne radove ponekad moraju više puta da dođu u Srbiju dok ne završe svoj rad, a tako je bilo i u Sonjinom slučaju. Ona je odlučila da svoju poruku budućim pacijentima uputi na švedskom i bila je dovoljno ljubazna da nam ostavi prevod.

Natalie iz Londona

Natalie Drake iz Londona je dve godine tražila ordinaciju u Evropi u kojoj će dobiti Hollywood smile. U kratkom razgovoru objašnjava zašto je odabrala baš ordinaciju Cvejanović.

ALL ON 6, kontrola posle godinu dana

Kako se povećava broj ALL ON 6 zahvata u našoj ordinaciji, sve je više i pacijenata koji dolaze na dugoročne kontrole, među kojima je najvažnija kontrola posle prve godine. Danijelu pohvaljujemo za odlično održavanje higijene oko implanata, tako da njen rad izgleda jednako dobro kao prvog dana.

Miloševa poruka

Miloš je jedan od naših najmlađih pacijenata do sada koji je dobio Hollywood smile, a posle prve kontrole, želeo je da uputi kratku poruku budućim pacijentima.

ALL ON 6 + ALL ON 4, Razgovor sa Spomenkom

Razgovarali smo sa Spomenkom, čiji je optimizam doprineo da njen implantski rad, i pored mnogih prepreka, bude uspešno završen. Ako još niste, Spomenkin rad možete videti na našem profilu na Instagramu i Facebooku.

Svedočenja pacijenata – Ilijanin Hollywood smile

Pitali smo Ilijanu kakav je osećaj videti prvi put svoje lice u ogledalu posle dobijanja holivudskog osmeha?

Svedočenja pacijenata – Da li Hollywood smile boli?

Pacijentkinja Željka bila je stalno nasmejana i pre nego što je dobila Hollywood smile, a sada se smeje sa još većim žarom. Odmah posle dobijanja krunica pitali smo je kakav je osećaj nositi Hollywood smile.

Svedočenja pacijenata – Privremene krunice

Danilo se u ordinaciju vraća posle perioda integracije implanata u vilicu, tokom koga je nosio privremene krunice. Pre nego što je seo u stolicu da dobije definitivne krunice za ALL ON 6 rad, pitali smo ga da li je zadovoljan privremenim krunicama.

Svedočenja pacijenata: Za sve kukavice

Naša draga pacijentkinja Danijela došla je na kontrolu posle dva meseca sa svojim ALL ON 6 radovima, i sada je priznala koliko je bila uplašena pre zahvata. Zamolili smo je da kaže par reči pred kamerom i ohrabri druge „kukavice“

Osmeh koji privlači pažnju na svakom koraku

Pacijentima iz inostranstva koji su u našoj ordinaciji dobili Hollywood smile preporučujemo da barem jednom godišnje dolaze na kontrole. Prilikom nedavne kontrole pitali smo Tomaža iz Slovenije da li je u praksi zadovoljan novih zubima, na šta nam je Tomaž odgovorio malom anegdotom.

Proteza na drikerima, kontrola posle godinu dana

Definitivni zubni radovi, bilo da su to proteze, mostovi ili krunice, moraju biti trajni, i zato svi pacijenti dolaze na kontrolu posle godinu dana, kako bismo videli ima li promena na radu. Upravo nas je posetila Milimirka, koja nosi protezu na implantima, te smo iskoristili priliku da je pitamo kakvi su utisci posle 12 meseci.

Preporuka iz Nemačke

Posle završenog zahvata, pitali smo Sabahudina kako je doživeo proces dobijanja ALL-ON-6 rada. Ne tražimo od pacijenata da nam prave PR ali ponekad oni sami preuzmu tu ulogu.

Marko se ponovo smeje

Hollywood smile moguće je realizovati i iz dva dela. Marko je prvo dobio rekonstrukciju gornje vilice, što je bilo hitnije, a par meseci kasnije doći će da zavšimo posao. Njegova radost je više nego evidentna

ALL ON 6 – momentalna funkcija privremenog rada – slučaj ćevap

Estetski efekat nije najvažnija dobrobit koju donose krunice na implantima u opciji ALL ON 6, već je to potpuno vraćanje funkcije zuba, kako govora, tako i žvakanja.

ALL ON 6 – ponovna izrada keramickog rada

Kao detektivi koji se vraćaju starom slučaju, zaključili smo da nam nove tehnike omogućavaju da neke od naših najranijih All-on-6 radova značajno unapredimo. Pozvali smo pacijentkinju koja je bila među prvim vlasnicima All-on-6 implantskog rada i zamenili besplatno ceo rad

Za lep osmeh nije teško doći ni iz Moskve

Pacijent se javio iz Moskve sa željom da trajno reši problem sa svojim zubima. U prvoj fazi je ugrađeno 8 Nobel Biocare implantata i operisane infekcije na vrhovima korenova prednjih zuba.

Suze radosnice zbog novog osmeha

Amira je došla u ordinaciju Cvejanović sa željom da ima Hollywood smile tj. bele i lepe zube. Da bismo to sproveli u delo potrebno je bilo da ugradimo 6 Implant Direct implantata i Sinus Liftove.

ALL ON 6 – Fiksne keramičke krunice /Fixed ceramic bridge on implants

Pacijent je došao u ordinaciju u potrazi za rešenjem problema sa donjom i gornjom vilicom. Dogovoreno je da prvo rešimo gornju vilicu, a u drugoj fazi da se posvetimo i donjoj vilici.

Bezmetalne krunice – U potrazi za savršenim osmehom

Huguette je došla čak iz Švajcarske u potrazi za savršenim osmehom. Jezička barijera nju nije sprečila da nam se obrati, a nas nije sprečila da joj pomognemo. Sada imamo još jednog zadovoljnog pacijenta i prijatelja ordinacije – a polako učimo i francuski!

Dug put za nov osmeh

Ni put od više od 7.000 kilometara nije prevelik kada ste u potrazi za savršenim osmehom, to je znao i Mijo Paraica te je posle internet istraživanja stomatoloških klinika u Kanadi, Hrvatskoj i Srbiji izabrao ordinaciju Cvejanović kako bi sredio svoje stomatološke probleme!

Intravenska sedacija

Pacijentkinja je došla sa velikim strahom od same pomisli na zubara i željom da ugradi implantate. U dogovoru sa pacijentom odlučili smo se da se intervencija izvede u intravenskoj sedaciji uz prisutvo anesteziologa

Posle 25 godina lep i zdrav osmeh

Upoznajte Aleksandra – on nam se obratio sa željom da mu konačno omogućimo normalan osmeh. Pacijent je imao urođeni rascep usne i nakon velikog broja operacija, na red je došlo rešavanje situacije sa zubima.

Pravo iz stolice pred kameru

Aleksandar je imao većinu zuba, ali parodontoza je bila toliko uznapredovala da je ALL ON 6 bio jedino dugoročno rešenje. I dok je za većinu pacijenata najveći izazov kod ove procedure vađenje preostalih zuba ili navikavanje na implante, za Aleksandra ništa od toga nije bilo problem. Međutim, na problem smo naišli kada smo uvideli da pacijent ima nagon za povraćanjem kada oseti strani predmet u ustima, što je noćna mora svakog zubara.

„Ova ordinacija je odličan izbor!“

Čikago je grad u Americi iz kog nam dolazi najviše pacijenata. Budući da su Amerikanci srpskog porekla proneli dobar glas o ordinaciji u svom gradu, sada nam stižu pacijenti iz svih zajednica, među kojima su najbrojniji Poljaci. Jedan do njih je Peter.

ALL ON 6 – Spas u zadnji čas

Većina pacijenata koji ordinaciju napuste sa ALL ON 6 radom pri dolasku nisu čuli za taj zahvat. ALL ON 6 je za njih prijatno iznenađenje, uz redovnu konstataciju da im je žao što nisu ranije došli. Naš novi zadovoljni pacijent je Verica.

Od lošeg ALL ON 6 rada u Mađarskoj do novog rada kod nas

Nakon što je Dragan u Mađarskoj dobio ALL ON 6 rad došlo je do odbacivanja implanata, pri čemu je i estetika bila na niskom nivou. Pristupili smo ponovnoj izradi rada, deo implanata smo eksplantirali, tj. izvadili, a deo je već sam ispao, i ugradili smo nove implante.

ALL ON 6: jedino kompletno rešenje za bezubost

ALL ON 6 je najnaprednija implantska tehnika, posebno osmišljena za pacijente bez zuba i pacijente čiji preostali zubi nemaju dobro prognozu.

Alma: Otklanjanje urođenog nedostatka dva zuba

Posle nedavnog ispravljanja rascepa usne i preklopa vilice Hollywood smile zahvatom, još jedan problem eliminisali smo na sličan način, a to je urođeni nedostatak dva zuba. Pacijentkinja Alma ceo život je želela da ima prednje dvojke, i sada joj se ta želja konačno ostvarila. ★彡

Novi osmeh za Novi Sad – Pacijentkinja Valerija

Valerija je ponosna vlasnica ALL ON 6 rada za obe vilice, a razlika između izgleda pacijentkinje pre i posle je na ivici neprepoznatljivosti. Veoma nam je drago što se opredelila za našu ordinaciju, iako dolazi iz Novog Sada, gde je takođe mogla da dobije ALL ON 6 rad.

ALL ON 6: Rešenje za nasmejano treće doba

Osim što je najkompletnije definitivno rešenje, ALL ON 6 je i jedina adekvatna solucija za veoma povučene desni, jer, za razliku od proteza, ne mora da se delimično oslanja na desni.

ALL ON 6 – Predaja privremenog rada

Privremeni rad, koji pacijent nosi prva tri meseca posle ugradnje implanata, pomaže da tranzicija ka implantima bude neprimetna. Privremeni rad veoma je udoban, jer je fiksiran na implante, i njegova ugradnja predstavlja veliko olakšanje za svakog pacijenta, bilo da je nosio plastičnu protezu ili da je bio delimično bezub i nije nosio protezu

Proba keramičkog ALL ON 6 rada

Izrada plastičnog modela je opciona faza ALL ON 6 rada, koja produžava proceduru, ali nam omogućava da načinimo sve potrebne izmene na definitivnom keramičkom radu

ALL ON 6 – momentalna funkcija privremenog rada – slučaj ćevap

Estetski efekat nije najvažnija dobrobit koju donose krunice na implantima u opciji ALL ON 6, već je to potpuno vraćanje funkcije zuba, kako govora, tako i žvakanja.

Higijena oko zubnih implanata

Iako implanti predstavljaju trajno rešenje, to ne znači da pacijent ne mora da brine o higijeni. Prostor oko implanata čisti se svakodnevno kako bi se sprečio razvoj bakterija, korišćenjem water pick-a, interdentalne četkice ili specijalnog zubnog konca.

ALL ON 6, kontrola posle godinu dana

Kako se povećava broj ALL ON 6 zahvata u našoj ordinaciji, sve je više i pacijenata koji dolaze na dugoročne kontrole, među kojima je najvažnija kontrola posle prve godine. Danijelu pohvaljujemo za odlično održavanje higijene oko implanata, tako da njen rad izgleda jednako dobro kao prvog dana.

3-u-1 kombinovani rad

Nedavno smo završili veoma složen rad, koji je obuhvatao adaptaciju ranije ugrađenih implanata iz druge ordinacije, skraćivanje previše izraženih desni i potpunu restauraciju osmeha. Ništa od toga ne bi bilo moguće da pacijentkinja nije bil puna strpljenja i razumevanja.

Preporuka iz Nemačke

Posle završenog zahvata, pitali smo Sabahudina kako je doživeo proces dobijanja ALL-ON-6 rada. Ne tražimo od pacijenata da nam prave PR ali ponekad oni sami preuzmu tu ulogu.

ALL ON 4 ( Plastični privremeni vs definitivni keramički rad)

Dugujemo zahvalnost svim pacijentima koji pristaju da ih snimimo, jer video je najbolji način da se nešto pokaže. U ovom slučaju prikazali smo razliku između privremenog plastičnog ALL ON 4 rada i stalnog keramičkog rada.

Šta je ALL ON 6 procedura?

ALL ON 6 procedura je rešenje za potpunu beuzbost, a podrazumeva ugradnju šest implanata po vilici i izradu keramičkih mostova na titanijumskoj osnovi. Doktor Srđan u ovom videu objašnjava tok procedure, uz snimak sa predaje privremenog ALL-ON-6 rada pacijentu.

ALL ON 6 – PRIVREMENI RAD

Jedna od važnih faza u okviru potpunog implantskog rada je izbor i realizacija privremenog rešenja. Potrebno je da prođe nekoliko meseci između postavljanja implanata i ugradnje definitivnih krunica a u tom periodu pacijent može nositi plastičnu protezu ili privremeni most. Oba rešenja prikazana su u videu.

ALL ON 6 – DEFINITIVNI KERAMICKI RAD NA SRAFLJENJE

Posebna vrsta implantskog rada, screw retained sistem daje dodatnu sigurnost pacijentu jer se mostovi mogu skinuti i doraditi u svakom trenutku. Iako većina implantskih radova ne zahteva prepravke, kada pacijent ima screw retained sistem, eventualne intervencije su neizmerno lakše.

ALL ON 6 – ponovna izrada keramickog rada

Kao detektivi koji se vraćaju starom slučaju, zaključili smo da nam nove tehnike omogućavaju da neke od naših najranijih All-on-6 radova značajno unapredimo.

ALL ON 6 u obe vilice

Iako svakodnevno podsećamo da pacijenti nose veoma kvalitetan privremeni rad dok čekaju na oseointegraciju implanata, često zaboravljamo da fotografišemo fazu zahvata u kojoj pacijent nosi privremeni rad, što ovoga puta ispravljamo.

Porodična poseta zubaru

Porodične posete zubaru su odlična ideja, jer jedan pacijent podržava drugog, posebno kada su u pitanju veći radovi. Da godine pritom nisu važne, dokazuju Verica i Bisan.

Svedočenja pacijenata – Privremene krunice

Danilo se u ordinaciju vraća posle perioda integracije implanata u vilicu, tokom koga je nosio privremene krunice. Pre nego što je seo u stolicu da dobije definitivne krunice za ALL ON 6 rad, pitali smo ga da li je zadovoljan privremenim krunicama.

ALL ON 6 u obe vilice

Sabahudin je naš novi posetilac iz Nemačke, odakle nam dolazi veliki broj pacijenata, uglavnom poreklom sa ex-Yu prostora. On sada nosi ALL-ON-6 rad sa dodatkom roze keramike, radi postizanja prirodnijeg izgleda

ALL ON 6 – Fiksne keramičke krunice /Fixed ceramic bridge on implants

Pacijent je došao u ordinaciju u potrazi za rešenjem problema sa donjom i gornjom vilicom. Dogovoreno je da prvo rešimo gornju vilicu, a u drugoj fazi da se posvetimo i donjoj vilici.

ALL ON 6 – gornja vilica

Pacijent Dragan je dobio novi osmeh, zahvaljujući posebnoj vrsti implantskog rada – screw retained. Radi se o sistemu koji daje dodatnu sigurnost pacijentu, jer se mostovi mogu skinuti i doraditi u svakom trenutku.

ALL-ON-6 u gornjoj vilici i krunice u donjoj vilici

Često se dešava da gornja i donja vilica nisu u istom stanju, te su potrebna dva različita pristupa. Danijela je tako dobila ALL-ON-6 rad u gornjoj vilici i kombinaciju implanata i krunica u donjoj vilici.

ALL-ON-4, rešenje za potpunu bezubost

Claudio je iz Švajcarske došao sa samo četiri zuba, a vraća se sa punim keramičkim mostovima na ALL-ON-4 implantskom rešenju.

ALL ON 6 u obe vilice

ALL-ON-6 je implantsko rešenje za potpunu bezubost. Zahvat je brz i bezbolan, dok je rešenje izuzetno komforno. Nošenje ALL-ON-6 rada predstavlja posebno zadovoljstvo osobama koje su ranije nosile neudobne plastične proteze, kao Živana.

ALL ON 6 – Bleach 2 boja

Potpuna bezubost danas se rešava sa samo tri dolaska u ordinaciju. Potrebno je svega 12 implanata za kompletan implantski rad na gornjoj i donjoj vilici, a zahvaljujući ALL ON 6 tehnici pacijent ne provodi ni jedan dan bez zuba i samo dva meseca nosi plastičnu protezu.

Ružica, naša prva pacijentkinja u 2022

Najveći Ruzičin problem bio je strah od zubara, a jedini način da se to prebrodi jeste da se pacijentu priredi što lepši ugođaj u ordinaciji, i ta taktika je i u njenom slučaju uspela. Drugi izazov bio je da li će Ružica moći odmah da jede nakon Hollywood smile rada, pošto je pravo iz ordinacije išla na proslavu Nove godine. Ne samo da je bila spremna da normalo jede to veče, već je jela kod nas u ordinaciji, svega dva sata posle predaje rada.

Poznati smo u Americi, kaže Edin

Zamena starih krunica novim je jedna od naših specijalnosti. Većina pacijenata kaže da krunice iz naše ordinacije izgledaju bolje nego originalne krunice kada su bile postavljene pre 10 i više godina. Važno je samo da pacijent odmah dođe ako mu se čini da dolazi do propadanja zuba ispod starih krunica, što se može videti na spoju krunica i desni. Naš novi pacijent koji je došao da bi zamenio krunice je Edin iz SAD.

Ništa nije nemoguće!

I LOVE ‘EM“, kaže Kris na pitanje kako mu se sviđaju njegovi novi zubi! ♥️🇺🇸 On je došao iz SAD samo na osnovu internet pretrage, jer nije verovao američkim zubarima, koji su mu rekli da je u njegovoj situacijni nemoguće realizovati hollywood smile, odnosno da moraju da mu izvade sve zube.

Postavljanje krunica za Hollywood smile

Pogledajte kako se postavljaju krunice na obrušene zube uoči cementiranja Hollywood smile rada. Ako se na probi pokaže da je položaj svake krunice dobar, pacijent već istog dana ide kući sa novim osmehom.

Šetnja sa Radom

Kada budete imali osam minuta slobodnog vremena, uzmite kafu ili hladno piće i pratite Radu, koja će vas provesti kroz ordinaciju i upoznati sa osobljem. Da smo znali da je Rada tako talentovana voditeljka, zakazali bi rad mnogo ranije. 📺

Bruksizam: Čovek koji je pojeo svoje zube

Bruksizam je nekontrolisano stiskanje zuba, nekada noću, nekada u svesnom stanju. Kod Nemanje je to dovelo do potpunog izjedanja donjih zuba, a rešenje je bio Hollywood smile, uz malu promenu položaja zuba kako više ne bi škrgutao zubima.

Maca osvaja Hollywood (smile)

Snimili smo film! Imamo i profesionalnog glumca, Macu, ali on ovaj put ne glumi, već je bio naš pacijent tokom deset dana, koliko je bilo potrebno da dobije Hollywood smile. Pridružite mu se na putovanju do novog osmeha uz osvrt na svaku fazu zahvata, 100% iz ugla pacijenta. Uživajte! 🍿

Dragan Marinković Maca – Hollywood smile rad u ordinaciji Cvejanović

Naš popularni glumac i voditelj dobio je nedavno Hollywood smile rad, o čemu smo snimili i kratki film.

Hollywood smile za Marijanu

Uvek kada uspemo da stvorimo veliku promenu nabolje u opštem izgledu pacijenta, istovremeno nam je drago što smo bili od pomoći, ali i krivo jer bi bilo bolje da je sve urađeno ranije, uz izgubljene dragocene godine.

Šta raditi kada zubi baš loše izgledaju?

Hollywood smile može da spasi i zube koji izgledaju izuzetno loše. Zato na Hollywood smile ne treba gledati kao na zahvat za elitu, već kao na rad koji svakome može da promeni život.

3-u-1 rad: ALL ON 6 + Hollywood smile + Gummy smile korekcija

Amrin rad je jedan od najzahtevnijih koje smo obavili u 2020. godini. Ne samo da je uključivao dva potpuno različita rada u gornjoj i donjoj vilici, već je u gornjoj vilici istovremeno bila potrebna i korekcija linije desni, koje su bile previše spuštene (gummy smile).

Hollywood smile za Maju, boja Bleach 2

Doći sa Aljaske u Beograd u vreme kada pandemija komplikuje sva putovanja je pravi poduhvat. Bravo Majo, verujemo da se trud isplatio!

Osmeh bolji od prirodnog

Kada pogledamo završen rad, kod većine pacijenata imamo utisak da smo im vratili njihov prirodni osmeh, dok kod drugih, retko, čini man se da smo stvorili i nešto za nijansu bolje.

Hollywod smile, krunice na svim zubima

Milošev rad nas je pomalo iznenadio, jer nismo očekivali da kod lepe i mlade osobe, koja ima sve zube, Hollywood smile može u toj meri da dodatno poboljša izgled.

Hollywood smile, Bleach 4

Hollywood smile može mnogo da učini za žensku lepotu. Naša nova pacijentkinja Ljiljana odabrala je Bleach 4 boju krunica, što izgled zuba čini prirodnijim.

Hollywood smile za Draganu

Dragana je jedna od preko 300 pacijenata koji su tokom 2020. godine u našoj ordinaciji dobili holivudski osmeh. Njen rad je savršen primer transformacije istrošenih i požutelih zuba u savršene bele keramičke zube. Ispod krunica i dalje se kriju zdravi korenovi i središnji deo zuba.

Predaja Hollywood smile rada, razgovor sa pacijentom

Pogledajte kako izgleda tek završen Hollywood smile, postavljen uprkos krivim zubima, i šta pacijentkinja kaže o osećaju odmah po dobijanju rada.

Hollywood smile sa korekcijom linije desni

Rad koji će svakako ući u Top 10 za 2020 godinu: Hollywood smile sa korekcijom previše izraženih desni. Bezmetalne krunice su veoma tanke, tako da ih pacijent ne oseća kao strano telo, a zahvaljujućim jakim desnima i prirodne dužine, što je idealna kombinacija.

Hollywood smile za Tanju

Tanja je aktivna na društvenim mrežama, gde je poznata kao MilfLilly, i želela da svoj odličan izgled upotpuni odgovarajućim osmehom. Razgovarali smo sa njom u ordinaciji posle obavljenog zahvata.

Rešenje za zbijene i krive zube: Hollywood smile zahvat

Miloš nam je došao sa problemom u vidu zbijenih i krivih zuba, tražeći brzo rešenje. Nije želeo da nosi protezu i jedino rešenje bio je Hollywood smile zahvat, iako nismo mogli da garantujemo stopostotni uspeh zbog komplikovane situacije. Finalni rezultat prijatno je iznenadio i Miloša i nas.

Hollywood smile kao rešenje za rascep usne

Rascep usne je složeni problem koji su do sada rešavali samo hirurzi, međutim samo stomatološkim tehnikama može se nadomestiti nedostatak vilične kosti, što je najveća nedaća kod rascepa usne. Upoznajte Aleksandra i pogledajte kako smo njegov veliki problem sveli na nešto jedva primetno.

You saved my smile!

Švajcarci su nam sve češći gosti, pre svega jer su u Švajcarskoj kompleksni zahvati skupi ali i zato što se dobar glas o našoj ordinaciji već pročuo u toj alpskoj zemlji. Pacijenti dolaze po ličnim preporukama, a tako je stigao i Alexander, koji je došao sa jednim od najtežih stanja koje smo videli kod mlađih ljudi i sada odlazi sa Hollywood smile-om.

Hollywood smile bez implanata

Iako smo predlagali ugradnju dva implanta po vilici radi dugotrajnosti rada, Željka je želela Hollywood smile bez implanata. Obično preporučujemo zamenu najistrošenijih zuba implantima, ali ako je pacijent protiv, moguće je raditi i sa zubima koji su u lošem stanju, sve dok su korenovi zdravi.

Svedočenja pacijenata – Da li Hollywood smile boli?

Pacijentkinja Željka bila je stalno nasmejana i pre nego što je dobila Hollywood smile, a sada se smeje sa još većim žarom. Odmah posle dobijanja krunica pitali smo je kakav je osećaj nositi Hollywood smile.

Hollywood smile za bračni par

Bračni par iz SAD vraća se sa odmora u Srbiji sa blistavim holivudskim osmesima. Pogledajmo njihovu priču i transformaciju.

Kako se rešava gummy smile problem

Gummy smile je preterano pokazivanje desni prilikom osmehivanja, što je problem koji se hirurški lako otklanja. Podizanje linije desni posebno je dobra odluka kada pacijent istovremeno ugrađuje i krunice.

Gummy smile i zbijeni zubi, transformacija u Hollywood smile

Ilijana je u ordinaciju došla sa zubima koji su zdravi, ali su zbijeni, nisu poravnati i različite su visine. Takođe, pri osmehivanju previše pokazuje desni, a sve ove nesavršenosti otklonjene su Hollywood smile zahvatom.

Svedočenja pacijenata – Ilijanin Hollywood smile

Pitali smo Ilijanu kakav je osećaj videti prvi put svoje lice u ogledalu posle dobijanja holivudskog osmeha

Osmeh koji privlači pažnju na svakom koraku

Pacijentima iz inostranstva koji su u našoj ordinaciji dobili Hollywood smile preporučujemo da barem jednom godišnje dolaze na kontrole. Prilikom nedavne kontrole pitali smo Tomaža iz Slovenije da li je u praksi zadovoljan novih zubima, na šta nam je Tomaž odgovorio malom anegdotom.

Privremene krunice

Privremene krunice danas su standard u stomatologiji. Prilikom izrade svakog rada koji podrazumeva ugradnju implanata ili brušenje zuba pacijenti dobijaju privremene krunice, koje nose od brušenja ili vađenja zuba, pa do dobijanja definitivnog rada.

Miloševa poruka

Miloš je jedan od naših najmlađih pacijenata do sada koji je dobio Hollywood smile, a posle prve kontrole, želeo je da uputi kratku poruku budućim pacijentima.

Predaja Hollywood smile rada

Ključni trenutak za svaki Hollywood smile je predaja rada. Pacijentu se skidaju privremene akrilatne krunice i postavljaju definitivne keramičke, koje su konačni oblik dobile posle finalne probe, nekoliko dana ranije.

Hollywood smile, metalokeramičke krunice

Kada pacijentu nedostaje nekoliko zuba, Hollywood smile prerasta iz estetskog zahvata u restaurativni zahvat, pri čemu je potrebno utvrditi koji zubi mogu da nose krunice, koji mogu da nose i mostove, a gde su potrebni implanti. Ipak, kompletan zahvat moguće je završiti za samo 14 dana

Hollywood smile – 28 bezmetalnih krunica

Kada su polazna tačka za Hollywood smile zdravi prirodni zubi, pacijent može odabrati da krunice zadrže dužinu, širinu i nagib prirodnih zuba, tj. da novi zubi budu kao stari, samo lepši i pravilniji. Tu opciju je odabrala Anđela, naša finalna pacijentkinja pre trenutne pauze.

3-u-1 kombinovani rad

Nedavno smo završili veoma složen rad, koji je obuhvatao adaptaciju ranije ugrađenih implanata iz druge ordinacije, skraćivanje previše izraženih desni i potpunu restauraciju osmeha. Ništa od toga ne bi bilo moguće da pacijentkinja nije bil puna strpljenja i razumevanja.

Cementiranje Hollywood smile rada

Iako projektovanje osmeha, priprema zuba i kreiranje krunica za Hollywood smile nije nimalo lako, finalna faza postavljanja krunica je neverovatno brza i jednostavna. Potpuna transformacija događa se za samo nekoliko minuta.

Natalie iz Londona

Natalie Drake iz Londona je dve godine tražila ordinaciju u Evropi u kojoj će dobiti Hollywood smile. U kratkom razgovoru objašnjava zašto je odabrala baš ordinaciju Cvejanović.

Hollywood smile u gornjoj vilici

Kada već nosite krunice ili mostove, kao pacijentkinja Sandra, važno je dobro proceniti kada je vreme za novi set. Budući da je njen problem prirodnog nedostatka dva prednja zuba bio ograničen na gornju vilicu, realizovali smo Hollywood smile samo u jednoj vilici, iako to inače ne preporučujemo.

Hollywood smile, totalna transformacija osmeha

Većina ljudi čiji su zubi u lošem stanju smatra da je svejedno kada će doći kod zubara, jer će svakako dobiti krunice i implante. To je velika greška, jer je Hollywood smile rad, za koji nisu potrebni implanti, čak do četiri puta povoljniji od rada sa implantima.

Hollywood smile, Bleach 2

Hollywood smile ima najbolji efekat kada su osnova postojani zubi i zdrave desni, kao kod naše pacijentkinje Katarine.

Gummy smile postaje Hollywood smile

Gummy smile je pokazivanje desni prilikom osmehivanja, što se rešava pomeranjem linije desni. Ana je želela Hollywood smile, međutim prvo smo morali da rešimo njen Gummy smile problem.

Hollywood smile za mlade pacijente

Kada nam mladi pacijenti traže krunice ili vinire, obično ih odgovaramo i upućujemo na protezu i beljenje zuba. Međutim, ako su nepravilnosti u položaju zuba dovoljno male i ako pacijent želi trenutni rezultat, Hollywood smile je realna opcija.

Hollywood smile u punom sjaju

Kada mlađi pacijenti traže Hollywood smile, uglavnom je reč o želji da izgledaju kao zvezde. U Mateinom slučaju razlog je bilo neuspešno beljenje zuba

Žakovi novi zubi – Hollywood smile, Bleach 1

Kada imamo poverenje pacijenta, svaki zahvat je mnogo lakši, jer možemo da se koncentrišemo na sam rad. Žak nam je dao svoje poverenje iako nismo znali ni reč nekog zajedničkog jezika, ali njegov osmeh nam sugeriše da smo pogodili šta je želeo.

Hollywood smile, uprkos problemima

Šta se događa kada pacijent ima krive zube koji su u lošem stanju, kao i paradentozu, ali insistira da sačuva zube? Većina zubara će u tom slučaju samo popravljati zube i čistiti naslage koliko je god to moguće, međutim mi smo pokazali da i takav pacijent može dobiti Hollywood smile

Odgovori iz ordinacije #2 – Sve o Hollywood smile proceduri

Šta je Hollywood smile? Pacijenti i šira javnost često mešaju Hollywood smile sa ugradnjom implanata ili imaju nepotpune informacije o ovoj proceduri. Sve što je potrebno znati u slučaju da ste zainteresovani za Hollywood smile, objašnjavamo u ovom videu.

Hollywood smile – rešenje i za teške slučajeve

Mi imamo rešenje i za veoma teške slučajeve. Uz pomoć implanata i navlaka, još jedan Hollywood smile izašao je iz naše ordinacije, u ovom slučaju u vidu metalnih krunica u zadnjoj regiji i bezmetalnih u prednjoj. Dodatak roze keramike kao kamuflaže dodatno je doprineo da vratimo Jovanu osmeh na lice.

Odgovori iz ordinacije: Hollywood smile, izgled krunica i primer rada

Kako se pacijenti sve više interesuju za Hollywood smile, tako pitanja postaju sve konkretnija. U ovom videu odgovorićemo na neka od najčešćih pitanja o prvoj fazi Hollywood smile rada, koja se odnose na izbor krunica i uslove za ugradnju implanata.

Marko se ponovo smeje

Hollywood smile moguće je realizovati i iz dva dela. Marko je prvo dobio rekonstrukciju gornje vilice, što je bilo hitnije, a par meseci kasnije doći će da zavšimo posao. Njegova radost je više nego evidentna.

Hollywood smile, 100% metalokeramičke krunice

Hollywood smile zasnovan na metalokeramičkim krunicama je povoljan za pacijenta, ali je izazov za zubara. Ako pacijent ne želi osmeh koji blješti, metalokeramičke krunice su dobra opcija, što vidimo na primeru pacijentkinje Dragoslavije.

Razmaknuti zubi nisu prepreka za Hollywood smile

Slučaj Branka Prsića, koji je dobio Hollywood smile bez vađenja zuba i uprkos velikom razmaku između zuba, dobro ilustruje fleksibilnost ovog stomatološkog zahvata. Nije lako poverovati da se iza navlaka koje vidimo na kraju snimka kriju isti oni neugledni, razmaknuti zubi sa prvih slika.

Hollywood smile – Bleach 3 boja

Još jedna Hollywood Smile procedura donela je našem pacijentu Zoranu osmeh o kojem je dugo maštao!

Hollywood smile – Bleach 3 boja

Ubedljivo najveća zabluda u vezi implanata je uverenje da pacijent mora u periodu između vađenja zuba i dobijanja krunica da nosi neudobnu plastičnu protezu, na koju je nemoguće navići se za kratko vreme.

Hollywood smile – rad u dve faze

Pacijenti ponekad žele da im se rekonstruiše samo jedna vilica, ali od toga ih uglavnom odgovaramo jer je loše estetski i funkcionalno. Miladinka je želela da se prvo uradi gornja vilica jer joj je ona predstavljala veći problem i u ovom slučaju smo izašli pacijentu u susret, dok je rad na donjoj vilici realizovan dva meseca kasnije.

Potpuna restauracija Sebastianovog osmeha

Sebastian je želeo da dobije implante na mestima gde nedostaju zubi i da stare metalokeramičke krunice zameni Hollywood smile-om. Još jedna potpuna transformacija, i to sa samo tri implanta.

Hollywood Smile, Bleach 4

Pacijenti često nisu svesni da njihovi preostali zubi predstavljaju dodatni rizik, jer kada nedostaje većina zuba često su i preostali inficirani i vremenom slabe kost, smanjujući šansu za uspešnu ugradnju implanata. Slaviša je naš pacijent koji je dobio Hollywood smile zasnovan na kombinaciji navlaka na implantima i prirodnim zubima.

Suze radosnice zbog novog osmeha

Amira je došla u ordinaciju Cvejanović sa željom da ima Hollywood smile tj. bele i lepe zube. Da bismo to sproveli u delo potrebno je bilo da ugradimo 6 Implant Direct implantata i Sinus Liftove. U drugoj fazi smo izradili sve bezmetalne krunice i pacijentkinja je dobila željeni osmeh.

Odgovori iz ordinacije #1 – Kako se tretira potpuna bezubost?

Među najčešćim pitanjima novih ili potencijalnih pacijenata su ona vezana su za problem potpune bezubosti. Da li je u svaku vilicu u kojoj više nema zuba moguće ugraditi implante? Koliko proces traje? Koliko košta?

Mere zaštite od Covid-19 u ordinaciji Cvejanović

Od kada smo 5. maja ponovo počeli sa radom, pacijenti nas najčešće pitaju koje su mere predostrožnosti preduzete, kao i kako najlakše doći do ordinacije. Odgovore na ova pitanja dajemo u našem novom videu.

Razgovori petkom: Strah od zubara i sedacija kao rešenje

Sedacija je odlična, a često i jedina opcija za pacijente koji se plaše posete zubaru. U novim razgovorima petkom odgovarali smo na pitanja pacijenata o sedaciji i pokušali da rešimo neke od najčešćih dilema.

Folije za ispravljanje zuba

Folije za ispravljanje zuba daleko su diskretnije od proteza i možete ih skinuti kada želite! Sve o njima saznaćete od doktorke Zlate, u razgovoru kroz koji nas vodi Andrea.

Predaja folija za ispravljanje zuba

Folije su najlakši način za ispravljanje zuba, popularan među pacijentima iz inostranstva i drugima koji nemaju vremena za česte kontrole proteza. Ako ste propustili naš prethodni video u kome smo se upoznali sa folijama za ispravljanje zuba, ne propustite sada da ga pogledate!

Hollywood smile uklanja urođeni defekt

Glavni trend u stomatologiji je rešavanje sve težih problema na sve manje invazivne načine. Za problem kao što je Milanov nekada je bilo potrebno više operacija, a sada smo u prilici da sve rešimo sa samo 3-4 popodnevne posete zubaru.

Naši pacijenti su i naši gosti

Smeštaj u okviru ordinacije bio je za Zoricu odlučujući faktor pri odabiru zubara. Pogledajte u narednom postu i razgovor sa Zoricom o njenom boravku u Srbiji i holivudskom osmehu koji je dobila.

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?