Pon - Petak
09 - 17h

Triše Kaclerovića 6a
Voždovac, Beograd

Dental implants Cvejanović, Belgrade, Serbia

Fiksna proteza

Nošenje fiksne proteze za ispravljanje zuba je jedna od najboljih životnih odluka, posebno u mladosti. Većini osoba potrebna je proteza u nekom periodu da bi imali potpuno poravnate zube, međutim u praksi samo pacijenti sa velikim nepravilnostima dolaze da dobiju protezu.

To je šteta, jer fiksna proteza može izuzetno brzo potpuno poravnati zube, pogotovu u ranom uzrastu. Većina naših pacijenata su mladi koji su došli posle više godina premišljanja, što govori o sve razvijenijoj svesti kod pacijenata, ali je i šteta što ne dolaze još ranije. Roditelji obično dovode decu da im se postavi mobilna proteza između 7. i 10. godine, međutim srednjoškolci i studenti su ređe pacijenti, iako je to najbolje doba za nošenje proteze.

U ordinaciji Cvejanović ugrađujemo zubne proteze svih tipova, dok je cena proteze prilagođena najširem mogućem krugu pacijenata. Najpopularnije su proteze sa bravicama u više boja, dok se odrasli pacijenti češće odlučuju za naprednije modele, kao što su proteze sa providnim bravicama i samoligirajuće proteze. U novije vreme sve se više traže i folije za ispravljanje zuba, međutim one ne mogu pomoći svih pacijentima, odnosno ispraviti sve nedostatke. Cena fiksne proteze je od 500 evra po vilici, uz mogućnost plaćanja na rate.

Pogledajte naše radove   

Kada treba nositi fiksnu protezu

Terapija fiksnom protezom je najefikasnija stomatološka procedura, jer je uz malo novca i malo truda moguće radikalno popraviti opšte stanje zuba. Proteze mogu nositi mlađi i stariji pacijenti, a veoma su bitne i kao deo drugih, složenijih terapija, jer je za većinu zahvata prvo potrebno poravnati zube. Iako većina pacijenata fiksnu protezu nosi da bi poboljšali izgled zuba, fiksnom protezom moguće je eliminisati i neka ozbiljna stanja, pre svega nepravilan zagrižaj, loš položaj i međusobnu poziciju vilica.

Saznaj više   

Folije za ispravljanje zuba

Folije za ispravljanje zuba su savremeno terapijsko sredstvo za otklanjanje manjih nepravilnosti u zagrižaju i položaju zuba. Folije se izrađuju od plastike, veoma su tanke i potpuno providne. Nose na jednoj ili obe vilice, tokom noći
i većeg dela dana.Tokom terapije pacijent menja nekoliko setova folija. Svaki set pomera zube malo bliže željenom položaju, a od kompleksnosti slučaja zavisi i broj setova koji će se nositi, pa samim tim i cena.

Saznaj više   

Tipovi fiksnih proteza

Grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem zuba i vilica naziva se ortopedija vilica, a osnovno sredstvo za postizanje pravilnog položaja zuba su fiksne proteze, odnosno fiksni ortodontski aparat. Pored fiksnih proteza, kojima ćemo sada posvetiti pažnju, dva druga terapijska sredstva su mobilni aparati, namenjeni mlađoj deci i folije za ispravljanje zuba, namenje odraslima i svima koji ne žele da nose fiksne proteze.

Saznaj više   

Fiksna proteza
Cene i uslovi plaćanja

Fiksne proteze već od 600€ po vilici, uz mogućnost plaćanja na rate i besplatan retainer posle nošenja proteze. Napredne samoligirajuće i safirne proteze.

Saznaj više   

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?