Naši radovi

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 1267    Average: 4/5]
video galerija

Video galerija naših radova

Pogledajte promene koje nastaju u našoj ordinaciji i utiske pacijenata koji više ne moraju da kriju svoj osmeh i sada zrače samopouzdanjem. Uverite se u uticaj koji obnovljeni i blistavi osmeh ima na ljude putem video snimaka naših pacijenata u našoj galeriji, i primetite razliku koja nastaje između trenutaka „pre“ i „posle“. Zadovoljstvo drugih svojim novim osmehom će i najplašljivije ljude učiniti dovoljno hrabrim da reše svoje stomatološke probleme.


video galerija

Totalna bezubost – Fiksne keramičke krunice

Kod nedostatka svih zuba problem se može rešiti na dva načina uz pomoć implanata. Jednostavniji i jeftiniji podrazumeva ugradnju tri ili četiri zubna implanta i totalne akrilatne proteze koja se putem lokatora prikači na implante.Druga opcija je fiksni implantski rad (implanti u pravom smislu). Ovo podrazumeva ugradnju šest do osam zubnih implanata po vilici i izradu oko 12 zubnih krunica po vilici.
Udobnost i funkcionalnost su u ovom slučaju na mnogo višem nivou, a zubi su lepši, što možete videti u našoj galeriji.


Totalna bezubost – proteza na drikere

Proteze na lokatorima su veoma efikasan način za rešavanje problema potpune bezubosti ili bezubosti jedne vilice. Potreban je manji broj šrafova nego kod rešavanje problema nedostatka zuba implantima, zbog čega je postupak povoljniji. Pogledajte neke od fotografija snimljenih pre zahvata, tokom zahvata i posle uspešno obavljenog zahvata. Razlika između implanata i proteze ne može se uočiti.


Zubni implanti – iskustva

Pacijenti čiji su zubi u veoma lošem stanju ili im nije preostalo mnogo zuba teško mogu da zamisle situaciju kada će ponovo imati sve zube i nije ih uvek lako uveriti da je reč o rutinskoj operaciji koju su već prošle hiljade pacijenata u našoj ordinaciji. Pogledajte slučajeve uspešne ugradnje implanata u različitim situacijama, od potpune bezubosti do ugradnje jednog implanta među zdrave zube.


Cad Cam Cerec – iskustva

Od juna 2015. godina Ordinacija Cvejanović primenjuje kompletnu CAD/CAM stomatološku proceduru, što predstavlja kvantni skok u načinu na koji se svaki zahvat koji uključuje izradu krunica, faseta i plombi sprovodi i planira. Reč je o revoluciji koja se može porediti samo sa usavršavanjem zubarskih stolica pedesetih godina prošlog veka. CAM/CAD stomatologija podrazumeva neinvazivno 3D skeniranje vilice i proizvodnju krunice u ordinaciji na osnovu dobijenih merenja, tako da pacijent u toku jednog tretmana može dobiti perfektnu krnunicu bez potrebe za dodatnim probama i korekcijama.


Bezmetalne krunice – iskustva

Bezmetalne krunice mogu oštećenom zubu ili zubu nepravilnog oblika da daju estetski zadovoljavaću formu, tako da je samo upotrebnom krunica moguće u potrpunosti restaurirati osmeh. Bezmetalne krunice koriste se i u kombinaciji sa mostovima, na implantima i danas predstavljaju najbolju opciju za vraćanje lepote i funkcionalnosti zubima bez korišćenja šrafova. Bezmetalne krunice su potpuno neprimetne.


Metalokeramičke krunice

Metalokeramičke zubne krunice su najrašireniji tip krunica, iako ih postepeno potiskuju novi tipovi 100% keramičkih krunica. Prednosti metalokeramičkih krunica su niža cena i veća fleksibilnost, što omogućava izradu nešto dužih mostova, dok su nedostaci uglavnom estetski i odnose se na manju mogućnost finog oblikovanja i boju koja ima primesu sive. Mnogi pacijenti odlučuju se za keramičke krunice na prednjim zubima i za metalokeramičke na ostalim.


Fiksna proteza – iskustva

Fiksna proteza koristi prirodnu sposobnost zuba za mikropomeranjem, tako da za manje od godinu dana može da postavi zube u ravan položaj. Nijedna druga dentalna tehnika nije tako neinvazivna, elegantna, jednostavna i efikasna kao postavljanje fiksne proteze. Pogledajte razlike u izgledu obe vilice pre i posle korišćenja proteza – razlika je tako velika da je teško poverovati da se radi samo o efektu proteze.


Fasete – iskustva

Ugradnja faseta je specifična vrsta intervencije, jer ima elemente i kozmetičkog i restaurativnog zahvata. Fasete su tanki kompozitni ili keramički listići koji se ugrađuju preko spoljne, vidljive površine zuba, čime se postiže estetski efekat i štiti zub. Ugradnja faseta je jedan od najčešćih zahvata u estetskoj stomatologiji, koji se primenjuje kada samo beljenjem ne mogu da se ostvare svi željeni rezultati.