Video galerija naših radova

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 1282    Average: 3.8/5]

Video 22

ALL ON 6, momentalna funkcija privremenog rada – slučaj ćevap

Estetski efekat nije najvažnija dobrobit koju donose krunice na implantima u opciji ALL ON 6, već je to potpuno vraćanje funkcije zuba, kako govora, tako i žvakanja. Naš pacijent Sabahudin rekao je da mu je najveća želja da pojede ćevap ali da ne veruje da će to moći ODMAH nakon predaje privremenog rada tj. dva dana nakon vađenja svih zuba i ugradnje implantata, pa smo zato odlučili da ga iznenadimo i servirali smo porciju ćevapa čim smo ugradili privremene krunice.

Video 21

Privremeni most – ALL ON 6

Jedna od važnih faza u okviru potpunog implantskog rada je izbor i realizacija privremenog rešenja. Potrebno je da prođe nekoliko meseci između postavljanja implanata i ugradnje definitivnih krunica a u tom periodu pacijent može nositi plastičnu protezu ili privremeni most. Oba rešenja prikazana su u videu.

Video 20

Ponovljeni All-on-6 rad

Kao detektivi koji se vraćaju starom slučaju, zaključili smo da nam nove tehnike omogućavaju da neke od naših najranijih All-on-6 radova značajno unapredimo. Pozvali smo pacijentkinju koja je bila među prvim vlasnicima All-on-6 implantskog rada i zamenili besplatno ceo rad.

Video 19

ALL ON 6 – Screw retained

Posebna vrsta implantskog rada, screw retained sistem daje dodatnu sigurnost pacijentu jer se mostovi mogu skinuti i doraditi u svakom trenutku. Iako većina implantskih radova ne zahteva prepravke, kada pacijent ima screw retained sistem, eventualne intervencije su neizmerno lakše. Postavljanje je neverovatno jednostavno, što se može videti na snimku.

Video 18

Odgovori iz ordinacije: Sve o Hollywood smile proceduri

Šta je Hollywood smile? Pacijenti i šira javnost često mešaju Hollywood smile sa ugradnjom implanata ili imaju nepotpune informacije o ovoj proceduri. Sve što je potrebno znati u slučaju da ste zainteresovani za Hollywood smile, objašnjavamo u ovom videu.

Video 17

Odgovori iz ordinacije: Potpuna bezubost

Među najčešćim pitanjima novih ili potencijalnih pacijenata su ona vezana su za problem potpune bezubosti. Da li je u svaku vilicu u kojoj više nema zuba moguće ugraditi implante? Koliko proces traje? Koliko košta? Da li postoji period u kome pacijent nema ni preostale prirodne zube ni implante? Dr. Srđan Cvejanović odgovara na ova pitanja.

Video 16

Pacijent se javio iz Moskve sa željom da trajno reši problem sa svojim zubima. U prvoj fazi je ugrađeno 8 Nobel Biocare implantata i operisane infekcije na vrhovima korenova prednjih zuba.
Nakon par meseci čekanja da se zubni implanti integrišu u kost, pacijent je opet došao da dobije sve bezmetalne krunice u gornjoj i donjoj vilici i da se oslobodi nošenja plastičnih proteza.
Pacijent je izabrao belu Bleach 1 boju shodno svojim željama od malena da ima „bele“ zube.
Vec nakon par sati od fiksiranja novih bezmetalnih krunica, pacijent navodi da je „konačno mogao normalno da jede posle mnogo godina“.

Video 15

Amira je došla u ordinaciju Cvejanović sa željom da ima Hollywood smile tj. bele i lepe zube. Da bismo to sproveli u delo potrebno je bilo da ugradimo 6 Implant Direct implantata i Sinus Liftove.
U drugoj fazi smo izradili sve bezmetalne krunice i pacijentkinja je dobila željeni osmeh.

Video 14

Do sada se ugradnja implantata rešavala klasičnim hiruškim putem što je podrazumevalo pravljenje reza, ugradnju implantata i šivenje hiruške rane.
Kompjuterski vođena implantologija nam pruža totalno drugačiji pristup ugradnji implantata. Bez reza, bez otoka, bez bola pacijenti odlaze kući i postoperativni tok je značajno olakšan i već sutradan se mogu vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Video 13

Pacijent je došao u ordinaciju u potrazi za rešenjem problema sa donjom i gornjom vilicom. Dogovoreno je da prvo rešimo gornju vilicu, a u drugoj fazi da se posvetimo i donjoj vilici.
Postavili smo 7 Nobel Biocare implanata u gornju vilicu, a nakon dva meseca uradili smo i 14 bezmetalnih krunica, kao što je prikazano na snimku. Pacijent je prezadovoljan svojim novim osmehom.

Video 12

Pacijentkinja nam se javila sa željom da dobije konačno proteze koje su fiksirane i ne ispadaju joj iz usta. Nakon analize 3D ortopan snimka objašnjeno joj je da nema uslova za fiksni rad već jedino možemo da joj ponudimo akrilatnu protezu na drikere – protezu koja se kači na 4 implanta, jer je jedino imala dovoljno kosti za implante u prednjim regijama vilica. Nakon perioda srastanja implantata za kost usledilo je kačenje proteza na drikere tj. lokatore i cela procedura se može videti na ovom klipu.

Video 11

Pacijentu je pre godinu dana izradjen keramički rad od 14 metalokeramičkih krunica na 8 implantata i pacijent je dobio sva potrebna upustva za održavanjae higijene. Samo održavanje higijene oko fiksnog rada na impalntima nije ni malo jednostavno i zahteva dosta truda kako bi se pravilno odrzavala higijena. Pacijent nam se javio radi redovne kontrole i bili smo vise nego prijatno iznenadjeni kako je pacijent održavao higijenu prethodnih godinu dana.

Video 9

Pacijentkinja nam se javila iz Rijeke kako bismo rešili njen problem sa zubima. Pored izražene paradentoze kod pacijenta je bio prisutan i gubitak gornjih bočnih zuba.
Savetovano je da se odrade Latelarni Sinus Liftovi sa leve i sa desne strane, ali je urađen samo sinus lift sa desne strane, a sa leve je napravljen kompromis i zadnji implant je stavljen u „Tuber“.
Tuber je zadnji deo gornje vilice u kom je jako mekana kost i rizično je stavljati implante u tu regiju. Uvek je poželjnije uraditi ako je potrebno Sinus Lift.
Nažalost taj implant se prilikom otvaranja pokazao kao implant koji se nije integrisao i ostavljen je i dalje u kosti. Nije iskorišćen za protetski rad, već se pribeglo alternativnom rešenju u vidu skraćenja zubnog niza i puštanja visećeg člana.
Iako je pacijent bio upoznat sa rizicima i saglasan sa samom procedurom, opet je to jedna neprijanta situacija koju uvek želimo da izbegnemo.
I pored toga, pacijentkinja je otišla kući zadovoljna i sa novim osmehom.

Video 8

Huguette je došla čak iz Švajcarske u potrazi za savršenim osmehom. Jezička barijera nju nije sprečila da nam se obrati, a nas nije sprečila da joj pomognemo. Sada imamo još jednog zadovoljnog pacijenta i prijatelja ordinacije – a polako učimo i francuski!

Video 7

Ako vas iznenađuje to što dosta naših pacijenata prelazi zaista veliki put, okeane i kontinente kako bi rešili stomatološke probleme u Ordinaciji Cvejanović slučaj Mirjane Žutić iz Kanade će vam najbolje objasniti zašto je to tako. Porodica Žutić nema rođake u Beogradu, te je i to bio jedan od razloga što su se odlučili za Ordinaciju Cvejanović, zbog naše prakse besplatnog prevoza od i do aerodroma i obezbeđivanja hotelskog smeštaja. Pacijentkinja je imala paradentozu zuba, počela je lečenje u Kanadi, ali nije želela da plati 62.000 dolara koliko su joj tamošnji stomatolozi tražili, a nije bila zadovoljna ni učinjenim radom. Daleko više joj se isplatio dolazak u Srbiju, gde je tretirana “bolje nego da je deo familije”.

Video 6

Ni put od više od 7.000 kilometara nije prevelik kada ste u potrazi za savršenim osmehom, to je znao i Mijo Paraica te je posle internet istraživanja stomatoloških klinika u Kanadi, Hrvatskoj i Srbiji izabrao ordinaciju Cvejanović kako bi sredio svoje stomatološke probleme! Mijo nije bio zadovoljan izgledom svojih zuba i želeo je da ugradi bezmetalne krunice, ali se plašio da li će mu zubi izgledati prirodno. Fotografije pacijenata ordinacije Cvejanović su ga uverile da je prirodan osmeh moguć sa bezmetalnim krunicama, te je Mijo kod nas sredio izgled svojih zuba i dobio osmeh kakav svi zaslužuju.

Video 5

Prvenstveno je bilo predviđeno da pacijentkinja nosi fiksnu protezu. Pošto je odbila opciju nošenja fiksne proteze, odlučili smo se za izradu metalomeramičkih krunica u gonjoj vilici i rezultat je više nego prihvatljiv, ali ne i idealan. Bitno je da je Alisa zadovoljna rezultatom, a mi smo se potrudili da sve prođe u najboljem redu, te da kompromisom rešimo problem najefikasnije moguće.

Video 4

Ugradnja zubnih krunica je jedan od najčešćih zahvata za koji se odlučuju pacijenti ordinacije Cvejanović, a upravo taj zahvat je bio pravi izbor i za pacijentkinju Branku Margauas. Ceo tim naše ordinacije je ostavio odličan utisak na pacijentkinju, te joj procedura nije pala teško, a na kraju je dobila osmeh sa kojim je prezadovoljna.

Video 3

Milica je dugo želela da ima blistavo bele zube, a pošto je došla u našu ordinaciju dogovoreno je da se takav efekat postigne ugradnjom 20 faseta. Rezultati se najbolje vide na video-snimku pošto pacijentkinja prosto ne može da prestane da se smeje jer je konačno dobila ono što je dugo želela – savršen osmeh!

Video 2

Pacijentkinja je došla sa velikim strahom od same pomisli na zubara i željom da ugradi implantate. U dogovoru sa pacijentom odlučili smo se da se intervencija izvede u intravenskoj sedaciji uz prisutvo anesteziologa. Njeno iskustvo je odlično i zahvaljujući samom sedativu koji se daje u intravenskoj sedaciji pacijent nema sećanje na samu intervenciju.

Video 1

Upoznajte Aleksandra – on nam se obratio sa željom da mu konačno omogućimo normalan osmeh. Pacijent je imao urođeni rascep usne i nakon velikog broja operacija, na red je došlo rešavanje situacije sa zubima. Provobitno smo savetovali nošenje fiksne proteze, ali pacijent nije bio raspoložen za ovo rešenje. Jedan od razloga bilo je prisustvo mlečnih zuba, koji su izvađeni pre protetske rehabilitacije. Odlučili smo se za vađenje mlečnih zuba u gornjoj vilici i za izradu bezmetalnih krunica i mostova umesto izvađenih mlečnih zuba. Protetsko rešavanje donje vilice će se rešiti naknadno.