CAD/CAM stomatologija

Digital Smile Design

Digital Smile Design

Pitanje sa kojim se svakodnevno susrećemo u zubarkoj praksi glasi – “Doktore, kako će tačno moji zubi izgledati kada zahvat bude gotov?” Do sada smo samo mogli da pokazujemo fotografije drugih pacijenata, što je za mnoge pacijente dovoljno, ali nijedna situacija nije ista i te fotografije mogu pacijentu dati samo približnu sliku onoga što može da očekuje.

Saznaj više   

Digital Smile Design

CEREC izrada krunica

Jedan od gorućih problema stomatologije je kako eliminisati duge i neprijatne zahvate koji pacijenta vezuju satima za stolicu. Izrada zubnih krunica je deo većine zahvata koje obavljamo u Ordinaciji Cvejanović i svaki pacijent do sada je morao da se podvrgava veoma neugodnoj proceduri uzimanja otiska zuba gipsom i potom čeka nekoliko dana na krunice.

Saznaj više   

Digital Smile Design

Keramičke plombe

Pod keramičkim plombama podrazmevamo keramičke inleje (rešenje slično kompozitnoj plombi, ali kvalitetnije), keramičke onleje (keramičke plombe koje uključuju i vrh zuba), kao i delimične tj. parcijalne zubne krunice. Razlika između onleja i parcijalne krunice je to što krunica uvek podrazumeva i barem jednu bočnu stranu a onlej ne.

Saznaj više   

Digital Smile Design

Keramičke endo-krunice

Još jedan čest zubarski zahvat koji je radikalno unapređen od kada je postala dostupna CEREC tehnologija je tretiranje devitalizovanih, tj. mrtvih zuba. Zubi koji su zahvaćeni infekcijom mekog tkiva u središtu zuba (živac i krvni sudovi) devitalizuju se tako što se meko tkivo vadi, a unutrašnjost zuba se čisti od svih mikroba, kako bi se zaštitio ostatak zuba, i potom se taj prostror ispunjava.

Saznaj više   

Digital Smile Design

Keramičke endo-krunice

CEREC tehnologija mašinske izrade krunica u ordinaciji i CAD/CAM pristup stomatologiji koji podrazumeva da se svim procesima upravlja kompjuterski, od neizmerne su koristi u izradi krunica koje se postavljaju na žive ili devitalizovane zube, ali ipak najčešće nalaze primenu u implantološkim zahvatima, budući da se tada izrađuje najveći broj krunica (kada se za implante priprema cela vilica).

Saznaj više   

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?