Pogledajte sve novosti

NobelParallel CC – novi implantski sistem u Ordinaciji Cvejanović

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 10    Average: 3.4/5]
parallel cc

Platform Switching tehnologija

U korak sa inovacijama u svetu

Ordinacija Cvejanović koristi Nobel Biocare implante od 90-ih godina prošlog veka (kompanija se tada zvala NobelPharma), kada je ugradnja implanata još bila polueksperimentalna procedura. Uvek smo nastojali da pacijentima ponudimo jedan implantski sistem povoljnije cene i jedan brend iz najviše klase, a taj premium brend uvek je bio švajcarski Nobel Biocare, zbog čega nas je veoma zainteresovao novi tip implanta ovog proizvođača –NobelParallel CC. Posle neophodne obuke i perioda testiranja, od 2016. godine NobelParallel postao je jedan od standardnih sistema koje koristimo u Ordinaciji Cvejanović.

Maksimalna brzina ugradnje

NobelParaller Conical Connection predstavlja krunu skoro 40-godišnjeg kontinuiranog razvoja tehnlogije zubnih implanata u kompaniji Nobel Biocare, koja je pravni i patentni naslednik izumitelja zubnih implanata, švedskog doktora PerIngvara Branemarka. Ideja kojom su se vodili istraživači ove kompanije bila je stvaranje implanta čija će ugradnja biti toliko jednostavna i brza da maksimalno skrati vreme koje je potrebno provesti kod zubara, kao i vreme od ugradnje implanta u kost do nošenja funkcionalne krune na tom implantu. Još jedan problem na koji su u kompaniji Nobel Biocare tražili odgovor jeste kako omogućiti i starijim pacijentima, čije su kosti mekše, da dobiju pouzdan implant. NobelParallel CC je tip implanta koji je najdalje otišao na ovom planu, jer mu je ključna prednost u odnosu na druge sisteme upravo velika stabilnost od prvog kontakta sa vilicom.

Tehnologija koja čuva kost vilice

Najveća prednost NobelParallel CC sistema je Platform Switching tehnologija. Platform Switching podrazumeva konekciju implanta i abatmenta koja je tako dizajnirana da je abatment udaljen od kosti. Nakon opterećenja implanta krunicama usled žvakanja, dolazi do mikro pomeranja abatmenta u samom ležištu implanta. Ovakav dizajn osmišljen je kako bi se smanjio gubitak kosti tokom vremena, što se postiže udaljavanjem abatmneta od kosti, za razliku od starijih sistema gde je implant –abatemnt konekcija ravna i vremenom može doći do većeg gubitka kosti oko zubnog implanta.