Pogledajte sve novosti

Novosti sa Evropskog kongresa implantologa

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 4    Average: 5/5]

Dr Srđan Cvejanović, stručnjak za implante u ordinaciji Cvejanović, aktivan je član Evropskog udruženja implantologa (EAO), a najbolji način da nova saznanja iz domena implantologije i estetske stomatologije budu primenjena u samoj ordinaciji su posete stručnim skupovima i konferencijama. Dr Srđan imao je priliku da se ove godine upozna sa novostima iz struke na EAO kongresu u Rimu, koji je okupio 4000 vodećih evropskih stručnjaka. Među brojnim predavanjima i kursevima kojima su učesnici kongresa mogli da prisustvuju Dr Srđan je odabrao usavršavanje u immediate loading tehnici na Nobal Activ implantima (što omogućava da pacijenti dobiju privremene krunice na šrafovima istog dana kada dobiju i šrafove), što je tehnika u kojoj je naša ordinacija među pionirima u Srbiji, kao i radionicu o estetskim momentima prilikom radova na prednjim delovima gornje vilice.

Sa kongresa u Rimu

Teme koje su bile najzastupljenije na kongresu bile su upotreba CAD/CAM sistema i kompletan prelazak sa individualne na komjutersku protetiku jer se smatra da jedino računar može da postigne vrhunsku preciznost u izradi proteskih delova na impalntima. Primetili smo da se tema o integraciji samog implanta sve manje spominje jer je uočeno da se implanti uglavnom bez većih problema integrišu u viličnu kost, tako da se sada stručnjaci pretežno bave pitanjem kako da već integrisan implant što duže ostane stabilan u viličnoj kosti.

Druga aktuelna tema bile su biološke komponente, odnosno stanje samog organizma u momentu prihvatanja zubnog implanta – kako pripremiti organizam i na koji način održavati opšte zdravlje, šta je sve važno a šta ne?

Sertifikat sa kongresa u Rimu

Vlasnike implanata interesovaće informacija da je kongres mahom bio mišljenja da ne bi trebalo koristiti waterpick aparate za održavanje implanata, te da se savetuju ultrazvučne četkice ili specijalni konac kao što je Oral B super floss.