Totalna bezubost – ALL ON 6 i ALL ON 4

Da li Vam je pročitan sadržaj koristio?
[Total: 1078    Average: 3.8/5]
 • Slučaj 1, All-on-6, u obe vilice, Bleach 3 boja

  STANJE – Nedostatak zuba u gornjoj i donjoj vilici, preostali zubi su indikovani za vadjenje i neupotrebljivi za definitivni rad, nošenje parcijalnih proteza.

  TRETMAN – Ugradnja 12 implanata u gornju i donju vilicu i izrada bezmetalnih keramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike radi skraćenja dužine zuba.

  TRAJANJE TRETMANA – 10 dolazaka u roku od 5 meseci.

 • Slučaj 2, ALL-ON-6 u gornjoj vilici i metalokeramičke krunice u donjoj vilici, boja Bleach 3

  STANJE – Nedostatak zuba u gornjoj i donjoj vilici. Preostali zubi gornje vilice su indikovani za vađenje i neupotrebljivi za definitivni rad. Odlučeno je da se u gornjoj vilici izradi ALL-ON-6 rad, a da se prednji zubi donje vilice spasu i da se u bočnim regijama donje vilice ugrade po dva implanta. U drugoj fazi izrađuju se krunice na implantima na prednjim zubima donje vilice.
  TRETMAN – Ugradnja 10 implanata (Implant Direct Legacy) u gornju i donju vilicu, izrada privremnog rada na šrafljenje i izrada metalokeramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike u gornjoj vilici radi vizuelnog skraćivanja dužine zuba.

  TRAJANJE TRETMANA – 10 dolazaka u roku od pet meseci.

 • Slučaj 3, ALL-ON-6 u gornjoj i donjoj vilici, boja Bleach 2

  STANJE – Nedostatak zuba u gornjoj vilici. Preostali zubi u donjoj vilici su indikovani za vađenje usled paradentoze. U prvoj fazi ugrađeno je 12 implantata, po šest u obe vilice, i izrađen je privremeni fiksni plastični rad na titanijumskoj prečki, koji je momentalno ušrafljen u ugrađene implante. Nakon tri meseca izrađen je definitivni titanijumsko-keramički rad, koji je takođe ušrafljen na implante.
  TRETMAN – Ugradnja 12 implanata (Implant Direct Legacy) u gornju i donju vilicu, izrada privremnog rada na šrafljenje i izrada metalnih keramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike u gornjoj vilici radi skraćenja dužine zuba.

  TRAJANJE TRETMANA – 10 dolazaka u roku od pet meseci.

 • Slučaj 4, All-on-6, u gornjoj vilici, Bleach 4 boja

  STANJE – Nedostatak zuba u gornjoj i donjoj vilici. Preostali zubi gornje vilice su indikovani za vađenje i neupotrebljivi za definitivni rad. Odlučeno je da se u gornjoj vilici izradi All-on-6 rad, a da se prednji zubi donje vilice spasu i da se u bočnim regijama donje vilice ugrade po dva implanta. U drugoj fazi rade se krunice na implantima na prednjim zubima donje vilice.
  TRETMAN – Ugradnja 10 implanata (Nobel Biocare Parallel CC) u gornju i donju vilicu, izrada privremnog rada na šrafljenje i izrada bezmetalnih keramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike u gornjoj vilici radi skraćenja dužine zuba.

  TRAJANJE TRETMANA – 10 dolazaka u roku od pet meseci.

 • Slučaj 5, All-on-4 u gornjoj vilici, All-on-6 u donjoj vilici, Bleach 1 boja
  STANJE – Nedostatak zuba u gornjoj i donjoj vilici, preostali zubi su indikovani za vadjenje i neupotrebljivi za definitivni rad, nošenje parcijalnih proteza. Usled lošeg stanja kosti u gornjoj vilici i želje paciejnta da dobije za fiksni rad, odlučili smo se za All-on-4 u gornjoj vilici kao jedino moguće rešenje i All-on-6 u donjoj vilici.
  TRETMAN – Ugradnja 10 implanata, Implant Direct Legacy u gornju i donju vilicu, izrada privremnog rada na šrafljenje i izrada metalokeramičkih i keramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike radi skraćenja dužine zuba.
  TRAJANJE TRETMANA – 10 dolazaka u roku od 5 meseci.

 • Slučaj 6, ALL-ON-4 u obe vilice, boja Bleach 3
  STANJE – Nedostatak zuba u gornjoj i donjoj vilici. Prisutni su bili stari implanti za protezu na drikere koje smo usled infekcije morali da izvadimo. Usled lošeg kvaliteta kosti u bočnim regijama i nemogućnosti da se postavi ALL-ON-6 rad, odlučili smo se za ALL-ON-4. Na taj najčin pacijent takođe dobija 12 keramičkih krunica po vilici, ali se koriste implanti postavljeni pod oštrijim uglom. U prvoj fazi je predat privremeni palstični rad sa manjim brojem krunica, do četvorke, a kasnije je pacijent u definitvnom keramičkom radu dobio svih 12 keramičkih krunica po vilici.
  TRETMAN – Ugradnja 8 implanata (Implant Direct Legacy) u gornju i donju vilicu, izrada privremnog rada na šrafljenje i izrada metalnih keramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike u gornjoj vilici radi skraćenja dužine zuba.
  TRAJANJE TRETMANA – 10 dolazaka u roku od pet meseci.
 • Slučaj 7, All-on-6, u gornjoj vilici, A1 boja
  STANJE -Loše stanje zuba gornje vilice. Odlučeno je da se izvade svi zubi u gornjoj vilici i da se odmah ugrade Implant Direct Legacy implanti. U roku od dva dana privremeni plastični most bio je spreman za šrafljenje.Nakon tri meseca izrađen je definitvni keramički most, takođe predviđen za šrafljenje.
  TRETMAN – Ugradnja šest implanata (Implant Direct Legacy) u gornju vilicu, izrada privremnog rada na šrafljenje i izrada metalokeramičkih i keramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike radi skraćenja dužine zuba.
  TRAJANJE TRETMANA – 10 dolazaka u roku od pet meseci.
 • Slučaj 8, ALL-ON-6 u obe vilice
  STANJE -Nedostatak zuba u gornjoj i donjoj vilici, preostali zubi su indikovani za vađenje i neupotrebljivi za definitivni rad. Nošenje parcijalnih proteza. Nakon analize 3D ortopana i želje paciejnta da dobije privremeni i definitvni fiksni rad, odlučili smo se za ALL-ON-6 u gornjoj i donjoj vilici.
  TRETMAN – Ugradnja 12 implanata proizvođača Implant Direct u gornju i donju vilicu, izrada privremnog rada na šrafljenje i izrada definitvnih keramičkih krunica sa dodavanjem roze keramike radi skraćivanja dužine zuba.
  TRAJANJE TRETMANA – Deset dolazaka u ordinaciju u roku od pet meseci.
 • Slučaj 9, Totalna bezubost gornje vilice VIDEO

  Pacijent je došao u ordinaciju u potrazi za rešenjem problema sa donjom i gornjom vilicom. Dogovoreno je da prvo rešimo gornju vilicu, a u drugoj fazi da se posvetimo i donjoj vilici.
  Postavili smo 7 Nobel Biocare implanata u gornju vilicu, a nakon dva meseca uradili smo i 14 bezmetalnih krunica, kao što je prikazano na snimku. Pacijent je prezadovoljan svojim novim osmehom.

Pogledajte CENOVNIK